Biodata Syamsul Yusof Haslam | defarhano.com
D7

Rabu, 22 Jun 2011

Biodata Syamsul Yusof Haslam

,Inilah pengarah muda yang datang dari keluarga Skop Production milik Datuk Yusof Haslam, mewarisi bakat seni bapanya dalam industri seni. Sebelum bergelar pengarah filem, Syamsul Yusof perlu melepasi beberapa tugasan dari ayahnya untuk mengarah drama tv bersiri yang popular Gerak Khas. Filem arahan pertama Syamsul Yusof ialah Evolusi KL Drift.

Kini DVII tengok Syamsul Yusof berjaya mengubah persepsi masyarakat Malaysia mengenai genre Filem terbitan Skop Production dengan mengetengahkan pelbagai genre setelah 5 Filem di bawah arahannya telah berjaya mencapai kutipan pecah panggung. Setiap filem arahan Syamsul mendapat kutipan purata filem dengan gandaan RM2 juta, bermula dengan Evolusi KL Drift (RM2 juta), Bohsia (RM 4juta), KL Drift 2 (RM6 juta), Khurafat (RM8 juta) dan kini menerusi Filem KL Gangster yang sedang bermain di pawagam telah mendapat kutipan terkini melebihi RM11 juta dan dijangka akan menghasilkan Filem KL Gangster 2 (KL Gangster Pre Kuel) tidak lama lagi setelah mendapat reaksi positif dari peminat. Mula aktif dalam industri seni sejak 2007. Defarhano Copyright Protected

Biodata Syamsul Yusof

Nama Penuh : Mohd Syamsul Bin Datuk Yusof / Mohd Shamsul b. Md Yusof
Defarhano Copyright Protected
Umur : 27 Tahun
Defarhano Copyright Protected
Tarikh Lahir : 21 Mei 1984
Defarhano Copyright Protected
Asal : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Defarhano Copyright Protected
Status : Bujang
Defarhano Copyright Protected
Pendidikan : Dip. In Broadcasting
Defarhano Copyright Protected
Hobi Masa Lapang : Tengok Wayang & Bermain Video Game
Defarhano Copyright Protected
Kereta yang dipakai : BMW M3
Defarhano Copyright Protected
Warna Kegemaran : Putih, Hitam, Merah
Defarhano Copyright Protected
Pelakon Yang Diminati : Denzel Washington,  CD7, Jim Carrey,
Defarhano Copyright Protected
Penyanyi Yang Disegani : Tupac, Michael Jackson (MJ)
Defarhano Copyright Protected
Barang Paling Berharga : Kereta
Defarhano Copyright Protected
Sukan Kegemaran Syamsul : Drifting ( dengan Tengku Djan hari-hari....<--yang ini aku tambah)
Defarhano Copyright Protected
Bakat Terpendam : Menari ( dengan Siti Nurhaliza <---pun aku tambah!)

Laman Sosial / Contact :
Facebook Fan Pages Syamsul Yusof : Syamsul Yusof - Burn & Soul
Blog Syamsul Yusof : Syamsul Blog - Burn & Soul ,
No. Telefon Syamsul Yusof : 012-984 Tekan-Tekan Tak Dapat...Rahsia...
Blog Aaron Aziz nak tahu tengok juga Aaron Aziz
Defarhano Copyright Protected
Kerjaya : Pengarah, Pelakon Filem, Pelakon Drama TV, Penyanyi
Defarhano Copyright Protected
Pencapaian : 
Evolusi KL Drift 2 - 2010
Pengarah Terbaik (Festival Filem Malaysia 23 - FFM23), Penyuntingan Terbaik (FFM 23), Lakon Layar Terbaik Filem (ASK 2010)
Evolusi KL Drift - 2008
Anugerah Khas Juri (Keberkesanan aksi lasak di layar perak)
Defarhano Copyright Protected
Lakonan Filem : Aku Bukan Tomboy, KL Gangster, Khurafat, Evolusi KL Drift 2, Bohsia : Jangan Pilih Jalan Hitam, Evolusi KL Drift, Gila-Gila Pengantin Popular
Defarhano Copyright Protected
Arahan Filem : Aku Bukan Tomboy, KL Gangster, Khurafat, Evolusi KL Drift 2, Bohsia : Jangan Pilih Jalan Hitam, Evolusi KL Drift
Defarhano Copyright Protected


Antara Filem-Filem Arahan Syamsul Yusof


Gambar Syamsul Yusof dalam KL Gangster

Gambar Syamsul Yusof dan Liyana Jasmay dalam Filem Khurafat


Syamsul Yusof dan Nabila Huda dalam Filem Bohsia



Inilah Hero-hero KL Gangster Filem Pecah Panggung tanpa watak utama seorang wanita...
Tahniah...semoga akan dikekalkan dalam KL Gangster 2 / KL Gangster Pre Kual dengan tambahan pelakon seperti Rosyam Nor dan Shaheizy Sam (Ganas ker???)... ;-)

* sumber gambar dari pakcik google
* sumber maklumat dari pelbagai termasuk Remaja Jun 2010




Tengok juga Biodata Pelakon/Artis di Malaysia yang lain
Biodata Aaron Aziz   
Biodata Nur Fazura
Biodata Jue Aziz
Biodata Syamsul Yusof
Biodata Datuk Yusof Haslam





Biodata Syamsul Yusof, Syamsul Yusof Biodata, Biography Syamsul Yusof, Profile Syamsul Yusof, Maklumat Syamsul Yusof, biodata pengarah filem, Pengarah Filem Terbaik, Festival Filem Malaysia 23, Anugerah Skrin 2010, pengarah skop production, penerbit filem kl gangster, pengarah filem kl gangster 2, pelakon filem kl gangster, pelakon filem kl gangster 2, Rosyam Nor, movies actor, actress malaysia, malaysia actor film,best movie award,
Like this article? TQ

By DefarhanoVII a.k.a BoyPJ with 11 comments comments
Kritikan Rakan Facebook
11 Kritikan Rakan Blogger

11 comments:

tak sabar nak tengok samsul kawen...heheee..sape gadis pilihan dia :)

@Adylia Qarissa ~

mesti meriah giler kan...
bape la bakal isteri syamsul tu dapat wang hantaran ek...pergh...meletop!

tahniah syamsul yusof. pengarah muda memang diperlukan dlm industri

ACIK SAYA MINAT PAKCIK SAMSUL SEBAB PAKCIK HEMSEM HIHIHIHIHIHI ..........

Hi En.Syamsul Yusuf,

Very good evening dan Salam sejahtera.

Tujuan saya buat cacatan dlm ulasan Syamsul adalah untuk satu perkara sahaja,...

Yang sebenarnya,saya nak Syamsul kalau boleh terbitkan 1 filem yang sgt berkait dgn kita cinta saya.Jln cerita saya akan bagi idea dan senaraikan sepenuhnya bcoz semuanya terjadi dlm hidup saya.Saya benar2 meminta tolong sepenuhnya dari Syamsul,dan saya takkan meminta ape2 pertolongan kewangan pun dari Syamsul bcoz filem ini adalah kisah saya,sebab lain kenape saya pilih Syamsul bcoz ur my favourite acter!.
baiklah,ini gambaran kisah saya:
1.Filem paling sedih di msia,selain ombak rindu.2 couple bercinta dalam masa 4 tahun,kedua-dua salin menyangi antara satu sama lain dan masing2 masih muda baru 24tahun dan juga bercadang utk berkahwin hingga umur 28 tahun,boyf ini ade perkerjaan tetap dan girlf ini kerja di sebuah money changer dlm masa 2 tahun dan tahun ketiga gf ni berhenti kerja bcoz gaji sikit.selama 1tahun gf ni tak kerja,hanya si bf kerja dan bayar semua keperluan harian hingga sewa,mereka duduk di kl plak.oleh kerana terlalu lame tak kerja,bf ni tel boss money changer itu lagi dan ambil lagi gf itu kerja semula di tempat lame die.
2. okay dah setahun gf die kerja di situ,si bf ni plak aysik berjimat cermat sebab nak kumpul duit kahwin mereka,tetapi malangnya si gf die tu tak buat benda sama,aysik nak pergi shopping beli baju bru jer,aysik nak bergaya katakan.InI yG terjadi selepas setahun die berkerja di money changer itu,si gf ini ade laptop baru,jam tangan baru (tiap2 bulan jam baru),hp baru,ipad,dan lain2.bila bf tanya siape belikan,mesti dijawab duit die kumpul.
3.now,bf ni sgt jealous dan tiap2 hari buat siasatan mane die pergi dan sms dgn sape dan akhirnya pada suatu mlm bf ni balek rumah tanpa bagi tau yg die nak balek rumah,bf ni mendapati ade kiss mark dekat bahagian badan gf die...setelah betenkar sekian lame,baru gf die mengaku yg die telah curang dgn boss die,patutlah semua barangan byk di rumah.

Syamsul ini hanya,sedikit dari cerita sya,tapi ini ialah cerita kisah benar.penhujung,walaupun gf die telah curang dgn boss die nanum cinta bf terlalu kuat bf ini masih sanggup menerima cinta gf die buat kali kedua dan bf ni bagi peringatan terakhir utk gf die supaya jgn ulangi lagi kisah silam kisah terlanjur yg lalu...

Tel: 012 3486553
name: leo jarvis
bangsa: cina christian
asal : kuching sarawak.
EMIAL: leonardisjarvis88@gmail.com

hope syamsul will gv me a call or respond a feed back would be my delight ! MANY THANKS

cinta curang berkekalan

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ADS FROM SPONSOR

TINGGALKAN LINK ANDA

    • Popular
    • Archives
    • Categories