Lemang Lemak Berkrim Disukai Ramai, Sedapnye Makan | defarhano.com
D7

Ahad, 31 Julai 2011

Lemang Lemak Berkrim Disukai Ramai, Sedapnye Makan

Gambar lemang ihsan dari pakcik google

 Aku baru jer balik dari kampung dan ke rumah Pak Itam aku(korang panggil ape?...Pak Tam ke?) di Beranang tadi...OTW balik dari Beranang ke Nilai singgah beli Lemang di Kg. Gebok...(Pernah dengar tak?... Sebut betul-betul!).

Waktu pergi tgh hari tadi, belum ada orang pun, tapi balik jam 6 petang, lemang dah tinggal bawah 10 batang. Aku pilih lemang, terbaik punya... ada 2 jenis yang kecil RM10 dan yang tak berapa besar RM12...HeHe...dah tu yang besar mana?...same lah tue....

Seterusnya bila sampai rumah, acara makan lemang lah kan, aku rasa amat berbaloi beli lemang tu tadi, walaupun time aku pilih tadi dalam hati, agak pelik, nape aku beli besar sikit je RM12, pakcik aku beli tadi RM10....huhu....

Dah makan baru rasa sedapnya, ditambah lagi dengan Rendang original from My Kampung (",) yang daging dibeli di Pasar Pagi Beranang @ Pekan Rabu la kan... RM20 sekilogram , tersilap beli daging pejal, sepatutnya daging batang pinang RM22 sekilo... takpelah, asalkan rencah rendangnya sedap...daging pun sedap dimakan ye tak....

Jadi barulah aku terasa kepuasan dan keberbaloian aku membayar harga lemang yang kini telah meningkat tinggi... pergh.... dulu boleh je dapat RM5-6 pastu RM8-10 kini RM10-RM12 sebatang lemang....mak oiii.... aku nak meniaga lemang lah camni...siapa mau order lemang kasik roger sama aku yerk??? hehehe....

Oklah, masa da kesuntukan, Moree Time.....eh...Solat Terawih lah dulu ye tak...baru dapat makan-makan....hahaha 

*** Raya belum lagi, tapi aku dah makan lemang...Family aku memang pantang jumpa lemang-lemang nih...(",) 


Lemang sedap, lemang raya, lemang lemak berkrim, tempahan lemang, lemang santan, jenis-jenis lemang,
Like this article? TQ

By DefarhanoVII a.k.a BoyPJ with 1 comment comments
Kritikan Rakan Facebook
1 Kritikan Rakan Blogger

1 comments:

rendang ni time raya je ke atau hari biasa jual jugak?

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ADS FROM SPONSOR

TINGGALKAN LINK ANDA

    • Popular
    • Archives
    • Categories