Header Ads

Buat Duit Dengan Letak Iklan Exabytes Network


Sedikit kegembiraan buat aku malam ini setelah dari bulan 6 aku menyabarkan diri akhirnya awal minggu ini iaitu Isnin, 8 Ogos 2011, aku telah menghantarkan satu email kepada salah satu Syarikat Web Hosting terkemuka iaitu Exabytes Network.

Exabytes Network ini adalah salah satu Syarikat Malaysia yang menjual web hosting, domain, server dan macam-macam lagi lah, tapi paling senang bg kita blogger ialah dengan membeli domain atau pakej web hosting. Apa maksud Domain? Ala, yang nama web .com.my, .org, .net tue... berkenan ke? murah je...boleh lah nanti beli dengan klik banner kat atas tue yer,

Emel yang aku hantar adalah berkaitan dengan Exabytes 100 Blogger Ads Program. Aku pernah terbaca mengenai seorang blogger yang dapat income Cek dari Pihak Exabytes disebabkan blogger tersebut menyewakan ruangan banner untuk Exabytes mengiklankan produk-produk mereka di blog dia. Selepas review syarat-syaratnya, maka hasrat aku nak buat duit macam dia terbantut disebabkan belum maintain trafik Unique Visitor(UV) 300 ke atas untuk sebulan. Jadi aku tangguhkan dulu hasrat di hati.

 Syukur, Alhamdulillah, setelah sebulan lebih aku melihat stat trafik blog aku mampu mencecah angka 300-1000 UV sehari, barulah tergerak hati menyertai program tersebut. Seronok bila UV blog dah melebihi 300 sehari... HeHeHe...

So, kalau korang rasa nak join juga, bolehlah bermula sekarang, dapat duit online sikit tak banyak jadilah kan..(",)

Syarat-syaratnya mudah :
 
1. 200 UV trafik minima sehari ke blog korang. Malaysia Mari!!!
2. Hantar print screen UV sebulan yang lepas blog korang ke  marketing@exabytes.com.my
- macam aku hantar print screen Nuffnang & Google Anylytic
3. Proses ambil 3-4 hari bekerja. (waktu aku hantar cepat jer dia reply)
4. Korang akan dapat borang, untuk disi dan hantar semula.
5. Tunggu banner script dari Exabytes Network untuk diletakkan di blog
6. Bermulalah korang sebagai penyewa tapak ruangan iklan di dunia maya!
 
Contoh Print Screen yang aku hantar ke Exabytes Network.
Pastikan hantar laporan trafik sebulan tau. (",) sebab tu aku ambil juga dari google analytic lagi senang.


Selamat mencuba! 




*** Kepada Nuffnangers sekalian, Iklankan banner dari Exabytes ini tidak akan menyebabkan status Glitterati anda ditarik balik (",)
*** Kebanyakkan blogger popular pakai ni jugak, tapi lagi best lagi Innity...ops...gila la itu....


8 ulasan:

  1. diorang nak pakai blogger ke skang? dah pernah dapat cek dari diorang..best

    BalasPadam
  2. @Lin Azlina ~

    untunglah dah penah dapat, (",)
    nih baru je nak merase neh...hehe...
    dapat dulu bape bulan?...

    BalasPadam
  3. thnks info .. ps nak apply gak la huhu

    BalasPadam
  4. @peNulis SeNjA ~

    apply je,terima atau tidak, belakang citer... ;-)

    kan..

    BalasPadam
  5. Best entry nie
    Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. bro borang tu cemana ek ,,, aku ade dapat reply dri die cem ni

    This is an automated response confirming the receive of your request and has been assigned a support ticket number of [00E-15D81658-671D]. Please keep this support ticket number for your records and include it in the subject (including brackets) of all future emails regarding this issue.

    For emergency technical support and dedicated server reboot request, please kindly contact our 24x7 Technical Support department at http://support.exabytes.com.my/help/

    Based upon the contents of your request, we have identified the following Knowledge Base Articles that may be helpful to you:

    1. AWStats Site Statistics Explanation
    2. Affliliate Linking Methods
    3. Affiliate Program Payment Arrangements
    4. Affiliate Program Technology
    5. Difference between Bandwidth and Data Transfer



    Please also browse our Knowledge Base repository at http://support.exabytes.com.my/KB/root.aspx if the above suggestions does not resolve your issues. You can also catch up our planned and emergency maintenance status at https://support.exabytes.com.my/News/root.aspx

    Thank you,
    Marketing Department - Exabytes
    View this Ticket Online

    BalasPadam
  7. hehe,tak reti la iklan2 ni....

    nuff pun x reti handle...

    BalasPadam
  8. @peNulis SeNjA ~

    emel mula-mula tue, auto reply dari diorang...
    nanti dia akan terus bagi jawapan dalam emel seterusnya, sama ada berminat atau tidak dengan trafik yang ko berikan...

    kalau diorang berminat, dia akan bagi terus borang dalam emel tue, dan berapa harga diorang sanggup bayar untuk beberapa bulan, (",)

    InsyaAllah dapat punya, Semoga berjaya!...

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.