Header Ads

Senarai Pemain Bolasepak Malaysia ke Piala AFF Suzuki Cup 2012


Senarai 22 Nama Pemain Bolasepak Malaysia ke Piala AFF Suzuki Cup 2012

Berikut merupakan senarai 35 pemain pasukan bolasepak kebangsaan Malaysia yang telah didaftarkan untuk menyertai AFF Suzuki Cup 2012. Seminggu sebelum pertandingan Piala AFF dimulakan Senarai 22 Pemain Kebangsaan Malaysia hendaklah didaftarkan.

Diharap striker Malaysia yang dikepalai oleh Safee Sali mampu menyengat bergandingan dengan Norsharul Idlan Talaha, Fakri Saarani, dan Khyril.Semoga Malaysia mampu mempertahankan kejuaraan yang dimenangi pada edisi Piala AFF Suzuki Cup 2010 yang lalu

Malaysia (MAS) diletakkan dalam Kumpulan B bersama-sama Indonesia, Singapore dan Laos.

Senarai Penuh 22 Pemain Malaysia ke AFF Suzuki Cup 2012
Penjaga Gol
Mohd Farizal Marlias
Khairul Fahmi Che Mat
Pertahanan
Mohd Bunyamin Umar
Muhammad Zubir Mohd Azmi
Mohd Faizal Muhamad
Mahali Jasuli
Mohd Fadhli Mohd Shas
Mohamad Aidil Zafuan Abdul Razak
Mohd Azmi Muslim
Pemain Tengah
Amar Rohidan
Baddrol Bakhtiar
Safiq Rahim
S Kunanlan
Mohd Shakir Shaari
Azammuddin Mohd Akil
Gary Steven Robbat
Wan Zack Haikal Wan Nor
Ahmad Hazwan Bin Bakri
Penyerang Malaysia
Mohd Khyril Muhymeen Zambri
Norshahrul Idlan Talaha
Ahmad Fakri Saarani
Mohd Safee Mohd Sali - Safee Sali

#update 23nov
Datuk K. Rajagobal telah mengumumkan senarai penuh 22 pemain skuad ke Piala Suzuki AFF 2012 pada 23 November 2012 iaitu 2 hari sebelum kejohanan tersebut bermula.

Pemain-pemain berikut dikeluarkan dari senarai 35 pemain yang dipanggil sebelum ini.

Penjaga Gol
Norazlan Razali,Mohd Izham Tarmizi Roslan
Pertahanan
Amiridzwan Taj Tajudin, Mohd Rizal Fahmi Abd Rosid, Irwan Fadzli Bin Idrus
Nik Mohd Shahrul Azim Bin Ab Halim, Mohd Affize Faisal Bin Mamat
Pemain Tengah
R Gopinathan, Mohamad Zaquan Adha Abdul Razak, Ahmad Shakir Bin Md Ali
Yong Kuong Yong, Christie Jayaseelan Devasagayam, Md Rozaimi Bin Abd Rahman

Jadual Perlawanan Piala AFF Suzuki Cup 2012
Find out the next Video Star 2012
Komen Defarhano: Siapa yang pergi kesemua game Malaysia peringkat kumpulan???
  Senarai Nama Pemain Kebangsaan Malaysia dalam Piala Suzuki AFF CUP 2012, Senarai Nama 23 Pemain Malaysia,

8 ulasan:

  1. ashari nape x tepilih...

    BalasPadam
  2. Berdebar rasanya..menunggu perlawanan INA& malaysia

    BalasPadam
  3. Malaysia ada strategy yg pasukan lain x tahu. Sbb tu friendly mereka terumbang ambing, kerana elak pasukan musuh membaca strategy mereka. Malaysia juara bertahan pasti semua negara yg bertanding akan cari kelemahan harimau malaya,jd semua 2 3 frendly lepas sahaja mereka beri keputusan buruk. Jd mari kite same2 bg sokongan, jgn bila menang br sokong,klu kalah x.

    BalasPadam
  4. Team Malaysia pasti boleh menang malam ni...... go malaysia go. lakukan yang aksi yg terbaik malam ni....

    BalasPadam
  5. Banyak lagi pemain berbakat x tersenarai..ashari muhd,badri radzi piya. Ramai lagi, tak ingat nak sebut,ada yg dah tersenarai 35,kena buang pulak x tersenarai dlm 22 seperti rozaimi rahman. Filifina sanggup panggil balik pemain dia seperti cagara yg bermain di kelab luar negara semata mata nak memastikan kemenangan ke atas singapura. Kenapa malaysia tidak. Pemain2 ni ada kat dlm negara,kenapa x cuba atau pilih. Pastikan plan berhasil.bolasepak ini adalah percaturan. Perancangan yg baik utk hasil yg baik.

    BalasPadam
  6. selamanya3 ada di malaysia malaysia kaloh lawe thailand

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.