Header Ads

FILEM BOHSIA : Jangan Pilih Jalan Hitam 18PL

Khamis 23hb April 2009 , Jam 9 Malam-

Aku menyaksikan Filem BOHSIA arahan Syamsul Yusoff yang diklafikasikan sebagai 18PL maka ianya tidak sesuai utk. tontonan seisi keluarga, tetapi semalam ade jer aku menyaksikan makcik-pakcik sekeluarga tonton filem nih waktu aku berjalan keluar dari pawagam.

Jalan cerita Filem BOHSIA nih boleh la aku cakap kan seperti yang ramai jangkakan lebih kurang sama dengan filem aksi² motor or kereta yang telah ditayangkan seperti KL Menjerit, Remp-IT dan lain² di mana plot ceritanya juga lebih kurang sama seperti drama bersiri Gerak Khas :)

Kandungan cerita pula dari unsur pengajaran mmg ada juga diselitkan ke arah kebaikkan di mana aku pon sedih nak tengok babak² Mak Tasya halau Tasya(Nabila Huda). Aksi pergaduhan kumpulan mat rempit di akhir cerita juga boleh dijadikan pengajaran,Mus (Syamsul Yusoff) vs Acai (Shaheizy Sam) berpunca dari sikap Tasya yang hilang pertimbangan setelah kecewa dengan tindakan Mus mengatakan dirinya hanya BOHSIA pakai buang sahaja, lalu Tasya pergi ke rumah Acai melayan dadah dan juga rela ditiduri.

Pendek citer, filem ni x sesuai nak tonton seisi keluarga, nak pergi tengok ngan awek or kawan² amat bersesuaian sekali, dah ler ada babak bapak rogol anak.huh~ tak sanggup... aku dah layan citer neh, so korang biler lagi..nak tahu kesudahan nye..pergilah ke pawagam berdekatan yer...

Sinopsis Filem

Bohsia mengisahkan dua remaja Amy (Salina Saibi) dan Tasya (Nabila Huda) yang menjadi mangsa kerakusan kekejaman manusia berhati binatang. Tanpa pendidikan dan latar belakang keluarga yang sempurna, Amy dan Tasya memilih untuk terjebak dalam dunia rempit oleh pengaruh teman lelaki. Muz (Syamsul Yusoff) teman lelaki Tasya seorang suka cakap besar dan Acai (Shaheizy Sam) teman lelaki Amy seorang yang pantang dicabar. Bapa Amy seorang kaki judi sering menganggu kehidupan Amy. Azam (Aaron Aziz) seorang bapa ayam cuba memujuk Amy kembali padanya dan insaf atas kesilapannya yang dulu. Amy yang mengetahui pekerjaan Azam cuba menjauhkan dirinya pada Azam. Muz terpikat pada Aisyah (Diana Danielle) tetapi tidak mengetahui Aisyah ialah adik kepada Azam. Tasya yang berang dengan kecurangan Muz, relakan dirinya ditiduri Acai dan gengnya. Tasya merasakan hidupnya tidak bermakna, membunuh diri. Muz mendedahkan cuba memberitahu identiti abangnya dan dirinya sebagai mat rempit. Azam kecewa tidak dapat memujuk Amy bertindak merogol Amy. Amy melarikan diri dari Azam dan cuba berlindung dengan bapanya Salleh (Nasir Bilal Khan). Salleh yang mabuk cuba mengambil kesempatan pada Amy. Apakah yang akan berlaku... Saksikan BOHSIA di pawagam SEKARANG...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.