Header Ads

Cuti Hari Kelepasan Am pada 11 April Cuti TambahanMalam tadi baru Defarhano tahu setelah tengok berita TV, yang 11 April 2012 bakal menjadi Cuti Hari Kelepasan Am tambahan kepada semua rakyat Malaysia sempena Hari Pertabalan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah.

Syukur, Alhamdulillah dapat lagi Cuti Extra tahun ni sebab 11 April jatuh pada hari Rabu. (",).... kan best, kalau Cuti 11 April ni jadi cuti tetap tiap-tiap tahun...hehehe

11 April hari kelepasan am tambahan

KUALA LUMPUR: Hari pertabalan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah pada 11 April depan diisytiharkan sebagai hari kelepasan am tambahan bagi seluruh negara.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Sidek Hassan, berkata pengisytiharan hari kelepasan am itu dibuat berdasarkan Seksyen 8 Akta Hari Kelepasan Am 1951 (Akta 369) bagi Semenanjung Malaysia dan Wilayah Persekutuan Labuan.
"Bagi Sabah dan Sarawak, tindakan diambil oleh kerajaan-kerajaan negeri tersebut mengikut undang-undang negeri masing-masing," katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.
Sidek berkata dua acara utama akan diadakan sempena pertabalan Seri Paduka iaitu Istiadat Pertabalan pada sebelah pagi dan Majlis Santapan Diraja pada sebelah malam, kedua-duanya di Istana Negara.

Tuanku Abdul Halim dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-14 pada 13 Disember lalu, menggantikan Sultan Mizan Zainal Abidin yang tamat tempoh pemerintahan pada 12 November 2011. - BERNAMARahsia Buat Duit Guna Facebook! Daftar disini!

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.