Jadual Gaji SSM 2012 | Tangga Gaji Gred Kakitangan Awam 2012 | defarhano.com
D7

Selasa, 13 Mac 2012

Jadual Gaji SSM 2012 | Tangga Gaji Gred Kakitangan Awam 2012



Jadual Tangga Gaji Skim SSM Gred N44 , N48, 52, 54 sudah tersebar meluas dengan draft kiraan sendiri disebabkan Sifir Gaji SSM 2012 dan Pekeliling Gaji Baru SSM masih lagi belum dikeluarkan setelah Kerajaan beri pelarasan gaji sebanyak 7% - 13% peratus oleh Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) untuk penjawat awam mengetahui kedudukan gaji terbaru di bawah Skim SSM setelah SBPA dibatalkan.

Hari ini Saya kongsikan satu lagi pengiraan terkini skel gaji SSM - Sistem Saraan Malaysia untuk gred 17 iaitu Juruteknik Komputer FT17.

Jadual Tangga Gaji SSM Baru FT17 bagi Juruteknik Komputer
(Klik untuk tumbesaran jadual)
Jadual Tangga Gaji SSM Baru N27 bagi Penolong Pegawai Tadbir

What does it take to be a modern mum? Check out #FrisoGUTDays at Queensbay Mall, 5-8 Apr!
Sumber berikut diperolehi dari kawan saya dan facebook. Sumber rasmi tidak diketahui.

Untuk mengetahui Gred Gaji SSM 2012 N1, N11, N17, N27 N41 selepas SBPA dibatalkan bakal saya update di pages ini kelak.


Komen Defarhano : Sebaik-baiknya tunggu pengumuman rasmi berita rasmi dari JPA di website www.jpa.gov.my mengenai Skim Gaji SSM 2012 yang dinaiktaraf untuk semakan gaji ssm terkini anda. Yang confirm boleh dipercayai ialah 13% dari Gaji sekarang + Gaji pokok adalah gaji baru ssm anda yang akan datang (",)



Sifir Gaji SSM 2012, Semakan Penyelarasan Gaji 2012, Tangga Gaji SSM Baru 2012, Jadual Gaji SSM 2012, Sifir Gaji Gred N SSM 2012, Kiraan Gaji Baru SSM 2012, Gaji Bulan Mac SSM 2012, Gaji Bulan April 2012, Skel Gaji Baru SSM, Gaji SSM Penjawat Awam 2012, Gaji SSM Kakitangan Awam 2012, Kenaikan Gaji 2012, Pekeliling Gaji SSM Terbaru 2012,
Like this article? TQ

By DefarhanoVII a.k.a BoyPJ with 19 comments comments
Kritikan Rakan Facebook
19 Kritikan Rakan Blogger

19 comments:

nak tengok sifir gaji ssm 2012 baru juruteknik J17 / j27 macam mana pula? sepatutnya dapat lebih atau sama macam tangga gaji SBPA Juruteknik JA3-1...

tq for info...

erm...kalau macam tu org yang start P1T1 bila dah sampai T4 akan dapat gaji lebih tinggi dari org yg dah P1T4 yg sedia ada. dan gaji mati pun lebih tak sama

draf ini tak boleh pakai. nanti tangga gaji akan lari. saya rasa pelarasan 13% hanya untuk p1t1 utk setiap skim. lepastu tambah je dengan KGT gred masing2

hmm...actually semua kakitangan akan diberi PGT, tak kira lah tangga gaji berapa. then baru diberi kenaikan gaji ikut sifir gaji baru yang akan diumumkan.

saya setuju dgn 'the husband'..kalau tangga gaji cam ni..ntt akan lari..contohnya a di tangga 2..b di tangga 1..thn depan patutnya b berada di tangga 2 sepertimana a pada tahun lepas..tp bila pakai jadual ni ia x akan sama

hurmm... takkan la org yg di lantik thn 2012 duk t1 ja smpi 2020? stp thn t akan berubah mengikut tahun perkhidmatan... kalau tahun ni t1 takkan la thn dpn jd t1 gak? adoiiii...

patut bersyukur je...apa k'jaan dah bagi, dan buat kerja rajin-rajin nanti bila pdodutiviti naik, k'jaan tambah lagi gaji... kan begitu

sepatutnya gred j17 DAN J22 hendaklah dinaikan ke taraf gred j27 seperti yang di janji semasa SBPA DIPERKANALKAN. DI HARAP PIHAK JPA MENGAMBIL PERHATIAN YANG SERIOUS DALAM PERKARA INI.

sepatutnya gred j17 terus di naikan kepada j27 kerana gred j17 telah terima semasa SPBA,patutnya jalan jelah

gred j17 telah lama tunggu untuk kenaikan gred ke j27 rasa-rasa dah 15 tahun lebih,sedangkan SO telah lama dinaikan Gred ke NT 27.dulu gaji SO lebih rendah daripada juruteknik dan pelukis pelan.

mudah yah nak kira gaji baru ni, tambah aje 13% Setiap tangga. itulah gaji yang akan diterima setiap kakitangan awam, yang kenaikan tahunan tu, tak payah fikir lah.

@Tanpa Nama Betul ke yg ni? sbb kalau tak diberi PGT, cuma tambah kenaikan 13% tu. saya rasa jumlah lagi sikit dari sbpa. rugikan kite balik. BTW, sy F41.. kalau dpt jadual f41 mohon share yer.. tq tuan tanah.

tHe hUsBaNd" berkata...
draf ini tak boleh pakai. nanti tangga gaji akan lari. saya rasa pelarasan 13% hanya untuk p1t1 utk setiap skim. lepastu tambah je dengan KGT gred masing2

saya saaangat setuju. kalau pukul rata, tak sampai jumlah kenaikan setiap tahun. so they would kira mulai P1T1 then menaik ke atas dengan kenaikan setiap tahun.

sy da lama pk kan pasal tanpa nama n the husband cakap tu...selamat dieorg pun berfikiran cam sy gak...thx la tanpa nama n the husbnd ....

kenaikan gred telah dibuat dlm SBPA ,bila kembali dlm SSM bayarlah gaji kami Juruteknik kepada gaji J27 nanti tiba masa PRU ke13.Kami akan buat undi Protes,kumpulan kami ramai 45000 orang,tidak termasuk keluarga,anak,rakan2.Jumlah besar 200000 orang dan jangan nafikan hak kami,kami mahu keadilan oleh Kerajaan.Fikir2kan lah...

@JURUTEKNIK-JURUTEKNIKkadang2 j/teknik kerja mcam tukang je....cthnye j/teknik kat sekolah2 semua benda nk kena buat

Harap" kkm bayar lah baju tu berpada".kt jb mahal sangat buat baju.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ADS FROM SPONSOR

TINGGALKAN LINK ANDA

    • Popular
    • Archives
    • Categories