Header Ads

Jadual Perlawanan AFF Suzuki Cup 2012


Keputusan Undian Peringkat Kumpulan bagi Pusingan Akhir AFF Piala Suzuki 2012 telah diketahui dan Malaysia selaku Juara Bertahan berada di dalam Kumpulan B, bersama-sama naib juara 2010 
Indonesia, Singapura dan 1 slot Naib Juara dari Pusingan Kelayakan.

Tarikh Perlawanan Pusingan Kelayakan Piala AFF Suzuki Cup 2012
berlangsung pada 5 - 13 Oktober 2012 di Youth Training Centre,Myanmar.

Team Play Off : Cambodia,Timor Leste,Myanmar,Brunei,Laos

Keputusan Perlawanan Kelayakan Piala AFF Suzuki Cup 2012
5 Oktober 2012
Cambodia vs Timor Leste 1-5
Myanmar vs Brunei 1-0
7 October 2012
Timor Leste vs Myanmar 1-2
Laos vs Kemboja 1-0
9 Oktober 2012
Cambodia vs Brunei 2-3
Timor Leste vs Laos 3-1
11 Oktober 2012
Brunei vs Laos 1-3
Myanmar vs Cambodia 3-0
13 Oktober 2012
Laos vs Mnyamar 0-0
Brunei vs Timor Leste 2-1
______________________________________________________

Pusingan Akhir AFF Piala Suzuki 2012
Final Round AFF Suzuki Cup 2012
24 November - 22 November 2012
Jadual Kedudukan dan Kiraan Mata Kumpulan A

Team
P
W
D
L
GF
GA
GD
Pts
1
Thailand
3
3
0
0
9
2
7
9
2
Filipina
3
2
0
1
4
2
2
6
3
Vietnam
3
0
1
2
2
5
-3
1
4
Myanmar
3
0
1
2
1
7
-6
1

Thailand
Vietnam
Philippines
Myanmar Qualifying 1st (Winner)
Jadual Kedudukan dan Kiraan Mata Kumpulan B

Team
P
W
D
L
GF
GA
GD
Pts
1
Singapore
3
2
0
1
7
4
3
6
2
3
2
0
1
6
4
2
6
3
3
1
1
1
3
4
-1
4
4
Laos
3
0
1
2
6
10
-4
1

Singapore
Laos Qualifying 2nd (Runner Up)
Jadual dan Keputusan Perlawanan AFF Piala Suzuki 2012 Peringkat Kumpulan A dan B
(semua Waktu Perlawanan adalah masa tempatan venue perlawanan)
Saturday, 24 November 2012
Rajamangala Stadium, Bangkok
1730 : Vietnam vs Myanmmar 1-1 FT (6.30ptg MY Time)

2020 : Thailand vs Philippines 2-1 F-T (9.20mlm Waktu Malaysia)

Sunday, 25 November 2012
Stadium Nasional Bukit Jalil, Malaysia
6.00 ptg : Indonesia vs Laos 2-2 FT
8.45 mlm : 
Malaysia vs Singapore - 0-3 FT
Keputusan Penuh Malaysia vs Singapore 0-3

Tuesday, 27 November 2012
5.30 ptg : Vietnam vs Philippines 0-1 FT (6.30ptg MY Time)
8.20 mlm : Myanmar vs Thailand 0-4 FT (9.20mlm Waktu Malaysia)
Stadium Rajamangala, Bangkok, Thailand


Wednesday, 28 November 2012
6.00 ptg : Indonesia vs Singapore - 1-0 FT
8.45 mlm : Laos vs Malaysia - 4-1 FT
Match Review|Ulasan PraPerlawanan
Keputusan Penuh Malaysia vs Laos 4-1
Stadium Nasional Bukit Jalil, Malaysia

Friday, 30 November 2012
8.20 mlm : Philippines vs Myanmar - 2-0 FT Supachalasal Stadium, Bangkok 
(9.20mlm Waktu Malaysia)
8.20 mlm : Thailand vs Vietnam - 3-1 FT Rajamangala Stadium, Bangkok 
(9.20mlm Waktu Malaysia)

Saturday, 1 December 2012
8.45 mlm : Singapore vs Laos - 4-3 FT Stadium Shah Alam, Malaysia
8.45 mlm : Malaysia vs Indonesia - 2-0 FT Stadium Nasional Bukit Jalil, KL, Malaysia
Jadual Perlawanan Separuh Akhir AFF Suzuki Cup 2012
Semi-Finals AFF Suzuki Cup 2012 Match Game

8 Dec, Semi Final 1 - Perlawanan Pertama
2000hrs :Philippines vs Singapore 0-0 FT
Stadium Memorial Rizal, Manila, Filipina
9 Disember 2012, Separuh Akhir 2 - Perlawanan Pertama
8:00 mlm : Malaysia vs Thailand 1-1 FT
Stadium Nasional Bukit Jalil, KL, Malaysia

12 Dec, Semi Final 1 - Perlawanan Kedua
2000hrs :Singapore vs Philippines 1-0 FT (agg 1-0)
Stadium Jalan Besar, Singapura
13 Dec, Semi Final 2 - Perlawanan Kedua
8.00 mlm :Thailand vs Malaysia 2-0 FT (agg 3-1)
(8pm Waktu Malaysia/7pm Waktu Thailand)

Stadium Supachalasai, Bangkok, Thailand
MISI: 'Brainstorm' !

Lokasi Perlawanan Akhir AFF Piala Suzuki 2012
Final AFF Suzuki Cup 2012 
19 Dec, Wed 
Singapore vs Thailand
22 Dec, Sabtu 
Thailand vs Singapore

Lokasi perlawanan peringkat kumpulan AFF Piala Suzuki 2012 berlangsung di Thailand dan Malaysia selaku tuan rumah bagi AFF Suzuki Cup 2012. Group A bermain di Stadium Thailand dan Group B di Stadium Bukit Jalil dan Shah Alam, Malaysia.

Lokasi perlawanan Separuh Akhir AFF Piala Suzuki 2012 pula di Stadium pasukan yang bertindak sebagai tuan rumah.

Perlawanan Akhir dibuat secara timbal balik iaitu dua kali perlawanan.Rujuk AFF Ticket Price untuk maklumat mengenai pembelian dan harga tiket perlawanan AFF Suzuki Cup 2012. 
HOT Promo : Win Holiday Trip
Download Jadual dan Keputusan Perlawanan AFF Suzuki Cup 2012 Match Fixtures dalam format PDF. (Wait 5 Second and Klik Skip Ads)

Senarai 22 Pemain Malaysia ke Perlawanan AFF Suzuki Cup 2012

Komen Defarhano : Malaysia diletakkan dgn Indonesia? yang kita tewaskan di Final Suzuki Cup 2010, dan juga Singapore yang tewaskan kita di Kelayakan Piala Dunia 2014...Kumpulan Maut jadinya......
Masa Perlawanan AFF Suzuki Cup 2012, Masa Perlawana AFF Piala Suzuki 2012 Waktu Malaysia, Waktu tempatan, Stadium Perlawanan Malaysia vs Laos Suzuki Cup 2012, Keputusan Perlawanan Malaysia vs Singapore Suzuki Cup 2012

35 ulasan:

  1. macam mana Malaysia nak juara, kalau dengan 10 org Bangla pun boleh seri???

    BalasPadam
  2. Bangla lg bgs maen.jersi bangla xde sponsor pun tp maen lg bgs dr player malaysia. Ak rase player malaysia gaji mahal sgt 2, pas2 maen mcm bangsat. Ak rase kena kurangkan gaji bru dia org maen ok kot.

    BalasPadam
  3. bl ley stat buy tiket ea?

    BalasPadam
  4. @Tanpa Nama
    kalau ikut maklumat dari website affsuzukicup.com tiket boleh beli 2 hari sebelum perlawanan bermula di tempat stadium perlawanan berlangsung...

    BalasPadam
  5. HARAP2 HARIMAU BENAM SANG SINGA DAN SANG GARUDA DGN DUA KEMENAGAN BERGAYA SUDAH CUKUP UNTK MARA KE PERINGKAT SETERUSNYA!!!!GOOOO HARIMAU

    BalasPadam
  6. Harimau biasa nya simpan kuku taring.bila lapa haha garuda terbang d langit pun dapat di sambar.ini kan pula singer raja rimba huhu

    BalasPadam
  7. Tahun lepas Malaysia kalahkan Singapura.Sekarang Singapura kalahkan Malaysia

    BalasPadam
  8. uuum.... sya rasa harimau malaya ble menang aff suzuki 2012 thun ni.. klau smua pemain sefahaman ketika bermain..

    BalasPadam
  9. Menang puji... kalah kutuk macam2... itu lah penyokong malaysia... try pegi main tengok!!!! Brazil yang juara piala world cup berkali2 pun ada kalah juga... kalah atau menang kita tetap sokong malaysia.. love u harimau malaya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. teruskan. sokong. Malaysia. ...

      Padam
  10. Malaysia benam laos 4-1 sapa kata malaysia tak bagus?? sentiasa sokong malaysia..

    BalasPadam
  11. @Tanpa Nama
    Malaysia dah kembali bagus... harap match Malaysia vs Indonesia nanti Malaysia menang bergaya... (",)

    BalasPadam
  12. Bagus Malaysia,baru orang rasa lega tengok pemain Malaysia menang 4-1.semua orang rasa gembira,seronok dan memberi sokongan kepada Malaysia...

    BalasPadam
  13. Malaysia boleh menang kalau main relax and steady...
    buat pa gopoh kat depan pintu gol....relax bro!!
    Malaysia can win 3-1...

    BalasPadam
  14. ESOK KITE RAMAI DUK TENGOK BOLA KUL 8.45MLM

    BalasPadam
  15. AYUH MALAYSIA KAMI SOKONG !!MALAYSIA BOLEH !!!!!!!!!!!!!!!!! IKUT SEMUAAAAAA......

    BalasPadam
  16. Inshkallah....malaysia menang !!! Kite sama2 sokong team malaysia

    BalasPadam
  17. mekom..leh menang ke mlm ni?lau rse xleh bek xpyh men..wat malu owg melayu je,nama nak gimau tapi main lemau.ko leh buang x skill sliding ko tu ngan bola sparuh padang idea raja gopal abg kesygan ko tu,bleh?skang da 2012 beb,ane ada owg men cmtu g..zman mokhtar pn xda men cm ko tau.tolong ea!!!ko lau tol ko ni gimau tolong men tol2 ea,ku nk tgk..

    BalasPadam
  18. kita harus sokong skuad kebangsaan malaya dengan sorokan dan doa kita. gooooooooooooooooooooo skuad malaya pasti boleh lakukan yang terbaik.

    BalasPadam
  19. skuad malaya boleh lakukan yang terbaik dan boleh memenangi setiap perlawanan jika ada kesefahaman antara satu sama lain.mana hilang nya penyerang berkualiti kita seperti safee sali dan nor saharul??????????????????

    BalasPadam
  20. saya tidak suka cara rajagopal mengambil pemain form kelantan hanya kerna kelantan memenangi piala malaysia.tidak seharusnya rajagopal berbuat demikian!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  21. sukad malaya hebat!!!!!!!!!!!! pemain2 harus bermain dgn bersemangat!!!!!!!!!!!! jangan ikutkan masalah di luar jika ada..

    BalasPadam
  22. harap nanti skuad malaya menang melawani thailand dengan kemenangan besar aiitu 3-0

    BalasPadam
  23. dari aspek, malaysia boleh menang 2-1 dgn thailand.. selepas kira prestasi dan kejayaan sebelum2 ni..

    BalasPadam
  24. pulun malaysia pulun...

    BalasPadam
  25. Malaysia pasti menang harap harap....mestii balas dendam dekat singapura

    BalasPadam
  26. MALAM INI MALAYSIA MELAWAN THAILAND .....INSHKALLAH MALAYSIA MENANG DENGAN KEMENANGAN ......MARI RAKYAT MALAYSIA ...SOKONG TEAM MALAYSIA.......

    BalasPadam
  27. TERUS SOKONG MALAYSIA WALAUPUN SERI 1-1 SAMA MENENTANG THAILAND

    BalasPadam
  28. Please raja gobal..pilih pemain berkualiti untuk defensive midfield..sepatutnya masa mendahului 1-0 tadi. Perkuatkan barisan pertahanan, midfield seperti amar rohidan sepatutnya tidak dikeluarkan dahulu. garry steven robart yg patut dikeluarkan, dia tidak sesuai di posisi shakir shaari. tak tahu apa fungsi dia, harap shakir akan pulih dari kecederaan dan bermain di perlawanan timbal balik ni. ini cuma pandangan peribadi saya yang pernah melatih pasukan bola sepak juga sblm ini. Misi kita adalah misi bersama, misi rakyat malaysia. Utamakan pemain yg rajin kejar bola dan kental di padang seperti kunalan, idlan talaha, dan mahali jasuli. Kredit juga harus di berikan terhadap usaha safee sali,safiq rahim dan kheril muhaymeen.tidak lupa pada assist terbaik dan usaha gigih wan zack haikal dan mahali jasuli yg sentiasa buat overlap bagi memastikan hantaran silang berjaya dilakukan dan mencipta peluang gol. Lupakan sementara pemain yg tiada fungsi ditengah dan tak tahu dimana.kesian kat aidil dan fadhli shas. Berapa lama diorang boleh bertahan tanpa sokongan defensive midfield. Ini pandangan bukan kritikan. Semoga pasukan harimau malaya terus maju dibawah bimbingan datuk k rajagobal. Good luck malaysia team and good luck kepada datuk k rajagobal. Saya dan kami rakyat malaysia sentiasa menyokong anda.


    BalasPadam
  29. Semasa match dengan indonesia perancangan rajagobal agak cantik selepas menjaring gol pertama coraknya agak defensive sedikit.pertukaran masuk memperkuatkan barisan pertahanan.dengan corak yg berhati hati ini indonesia semakin tertekan dan menyerang seperti kemaruk akan gol penyamaan. Disebabkan perancangan rajagobal yg kemas ini kita berjaya membuat counter attack bermula dari wan zack dan one two dgn mahali sehingga terhasil gol dari angle sebelah kanan pintu gol indonesia. Syabas rajagobal. Perancangan begini yg sgt dimahukan. Lakukan percaturan begini dalam match timbal balik di bangkok nanti 13hb ini. Lupakan tentang seri tadi. Kita perlu bangkit walau kelebihan pasukan pelawat atas jaringan di tempat lawan tadi. Kita perlu menjaring ditempat lawan sekurang kurangnya dua gol untuk melayakkan kita ke pentas final. Go harimau malaya..kami rakyat malaysia sgt bangga dgn pencapaian 2010 anda.lakukan sekali lagi.buktikan kita juara bertahan piala suzuki aff....

    BalasPadam
  30. @<a href="#c1425032060655072625"sayme harimau mmg garang giler kali ni.thailand ape celop ?

    BalasPadam
  31. sayme skate aq x puas haty ngan org kmpung aq di paya resak ni.kedai kopi dia cakap harimau malaya kalah ngan thailand .ni yg naik drah aq ni.sokong lh malaysia.MALAYSIA MMG BEST

    BalasPadam
  32. mcm mna malaysia mahu menang kalau pengadil dari korea itu kena rasuah oleh thailand,...saya rasa pengadil seperti itu tidak sepatutnya di biar bermaharajalela menghancurkan perlawanan penting seperti ini.

    BalasPadam
  33. seandainya saya berada di stadium itu..sudah saya tembak itu pengadil..dia punca kekalahan harimau malaya pada malam ini.

    BalasPadam
  34. Sedih aku malaysia kalah,xpe lah rezeki dorg ,thailand ,satu hari nanti malaysia akan bangkit...rugi x dpt tengok...

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.